Dieta wzmacniająca odporność – jakie produkty powinny się w niej znaleźć?

Wpływ diety na odporność Nie od dziś wiadomo, że prawidłowo dobrana dieta jest kluczowym elementem w procesie leczenia wielu schorzeń m.in. otyłości, cukrzycy, nadciśnienia tętniczego, chorób układu krążenia i innych chorób dietozależnych. Od tego, co i w jakich ilościach jemy zależy nasze zdrowie i dobre samopoczucie. Dieta ma także ogromny, pozytywny wpływ na nasz układ odpornościowy. Dostarczanie organizmowi odpowiednich składników odżywczych, witamin czy mikroelementów ma kluczowe znaczenie w budowaniu odporności i wsparciu układu immunologicznego każdego człowieka. W dobie wciąż nieustającej walki z pandemią koronawirusa odporność ma szczególne znaczenie, dlatego, jeśli sami możemy sobie pomóc – róbmy to, biorąc pod uwagę rady i wskazówki dietetyków. Wraz ze specjalistami „Atak Smaku” przygotowaliśmy dla Was przegląd produktów, które w naturalny sposób mogą wzmocnić naszą odporność i uchronić przed wirusami. Ryby – źródło NNKT Czy istnieje dieta na odporność? Jeśli do codziennego jadłospisu wprowadzimy produkty, które zawierają cenne składniki, odpowiedź na to pytanie będzie brzmiała TAK. O czym zatem powinniśmy…