Lekkie i zdrowe grillowanie – to możliwe!
Z czym kojarzy się maj? Z pewnością z maturami, kwitnącymi kasztanami i …. otwarciem sezonu na grillowanie! Od wielu już lat to właśnie w tym okresie rozpoczynamy biesiadowanie pod chmurką, a grillowanie stało się nieodłącznym elementem wiosenno-letnich spotkań w gronie przyjaciół, czy rodziny. Dlaczego Polacy pokochali grilla? Odpowiedź jest prosta: dania przygotowane na ruszcie są pyszne, proste i szybkie do przyrządzenia. Czy są także zdrowe? Tutaj pojawiają się wątpliwości, które postaramy się rozwiać. Co oznacza zwrot „zdrowe i lekkie grillowanie”? Odkąd grillowanie stało się sportem narodowym Polaków, a karkówka na stałe wpisała się w „grillowe” menu, zaczęły pojawiać się wątpliwości, czy na pewno taka forma przygotowania potraw jest wartościowa i zdrowa dla naszego organizmu. Dodatkowo rosnąca z roku na rok świadomość Polaków na temat zdrowego odżywiania, skłoniła do poszukiwania takich przepisów, które sprawią, że potrawy z rusztu będą lekkie i zdrowe. Jeśli zatem chcemy utrzymać dietę, zrezygnujmy z czerwonego mięsa,…